Loading…
Data-SKUP 2017 has ended
Back To Schedule
Saturday, October 28 • 10:30am - 11:30am
Personsøk i Norge

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Denne sesjonen deles mellom VGs Bjørnar Tommelstad og DNs Rune Ytreberg.
* Du får vite hvordan VG gikk frem da et lydopptak avslørte at advokaten Amir Mirmotahari ba en torpedo om å kidnappe et voldtektsoffer i en straffesak. Før VG fikk tak i lydopptaket, hadde det blitt brukt til å presse Mirmotahari for flere hundre tusen kroner. Ved hjelp av noen enkle datasøk fant VG frem til utpresserne – en internasjonalt etterlyst storbedrager og en bartender fra Oslo.

* Ofte har journalister dårlig tid, og du får vite hvordan du gjør personsøk i løpet av et kvarter. Hvordan skal du raskt gjøre grundig research på personer eller selskaper? Data-Skup gir deg ti trinn for rask person- og selskapsresearch. Du lærer hvordan du gjør på et kvarter, research som du kan bruke uansett hvilken type sak du jobber med.
Finn personnummer, sjekk økonomiske opplysninger Brønnøysundregistrene, Kredittregistre, eiendommer i Eiendomsregisteret og Eiendomsverdi, Biler i Autosys og Bruktbilregisteret, med mere.   

Speakers
avatar for Bjørnar Tommelstad

Bjørnar Tommelstad

Journalist, VG
Krimreporter og en del av VGs dagsordenavdeling. Vant Skup-diplom 2016 for «Advokatavsløringen».
avatar for Rune Ytreberg

Rune Ytreberg

Journalist, Dagens Næringsliv
Rune Ytreberg (48) har vært journalist over halve livet og er i dag journalist ved Tromsø-kontoret til Dagens Næringsliv. Han liker verktøy og metoder for avansert research av personer og selskaper. Rune mottok i 2005 Skup-prisen for Brennpunkt-dokumentaren Rovfiskerne.


Saturday October 28, 2017 10:30am - 11:30am CEST
Klasserom 2